Site icon Наше Місто

Символ жіночої сили та надії на мир: дизайнерка з Дніпра вразила новою вишиванкою

Дізайнерка з Дніпра презентувала нову вишиванку

Відома дизайнерка з Дніпра Вікторія Дідик, дружина власника популярного у місті Яхт-клубу, “Січ”, яка створює вишукані вишиванки, презентувала нову сукню, присвячену українській жінці. Авторка назвала свій витвір “Берегиня”. Про це повідомляє “Наше місто”.

Дизайнерка заклала у свою нову роботу ідею дерева – на спідниці зображені стовбури, а верх сукні з з нерівними рукавами – це крона дерева. На спідниці вишиті квіти, стрічки та образ жінки, який перегукується з білою павою.

Це уособлення добра, тепла, світла, надії – всього того, що несе жінка. Таким чином я висловила своє бажання та сподівання на мир в Україні, – пояснює авторка сукні.

Над новою вишиванкою Вікторія Дідик працювала доволі довго. Лише три місяці вона складала комп’ютерну програму для машини, яка ще два тижні виконувала складну вишивку.

Сама машина нічого не вишиває без нашого мозку. В неї треба вкласти свою ідею. Це дуже довга та трудомістка робота. Треба створити малюнок, стежки вкласти, сховати обрізки. Треба все це запрограмувати так, щоб отримати результат, який ви вже бачите. А коли машина починає вишивати, треба слідкувати за процесом, кожні 30 хвилин заправляти нитки, -, розповідає Вікторія Дідик.. 

Дизайнерка вважає нову сукню дуже незвичайною, що відрізняється від всіх її інших робіт. 

Відомо, що берегиня – це один із найважливіших образів у східнослов’янській міфології. У сучасній українській культурі образ берегині часто використовується як символ жіночої сили, захисту та материнства. Берегині зображуються на рушниках, оберегах, вишивках.

Нагадаємо, раніше ми писали, що дружина власника яхт-клубу “Січ” створила весільне плаття-вишиванку, щоб подарувати його нареченій військового.

Категорія: Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version