Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Протистояння блекауту: скільки генераторів встановлено в медзакладах Дніпра

Попри війну життя продовжується. Люди хворіють, з фронту привозять поранених. Медична допомога потрібна кожного дня. А що робити, коли ворог знову нанесе підступний удар по міській інфраструктурі?

Міська влада потурбувала про це. На випадок блекауту у медичних закладах Дніпра встановлені 165 генераторів.

– У амбулаторіях центрів первинної допомоги на сьогодні встановлено 92 генераторів, у міських лікарнях – 73, – розповідає заступник директора міського департаменту охорони здоров’я Олександра Бодня. – В кожному закладі також підготовлено запаси води та ліків в достатній кількості. В амбулаторіях центрів первинної допомоги генератори здатні забезпечити повністю роботу закладу, реєстратури, комп’ютерів лікарів, щоб була можливість заносити дані в електроні системи чи видавати електронні направлення. Сформовано запаси ліків, технічної та питної води та продуктів тривалого зберігання. Додам, що у закладах вторинного рівня встановлені потужні генератори, що забезпечують функціонування операційних, реанімацій та всього необхідного обладнання. У разі блекауту генератори запускаються автоматично, впродовж однієї  хвилини. Тому робота закладу не зупиняється. Таким чином наші лікарі зможуть провести навіть найскладніші операційні втручання.

Олександра зазначила, що нині заклади первинного та вторинного рівня забезпечені системами для безперебійного інтернету. В амбулаторіях центрів первинної допомоги на сьогодні їх14 штук у міських лікарнях – 11  До цього системами були забезпечені лише заклади вторинного рівня . Це – лікарні.

– Поява системам для безперебійного інтернету у центрах первинної допомоги дає можливість надання електронних послуг у будь-яких ситуаціях, – резюмує Олександра Бодня. – Це видача е-направлень, е-рецептів на ліки, тощо. До цього у випадку відсутності інтернету, лікарі мали змогу користувались паперовими бланками. Наші заклади вже минулої зими були забезпечені генераторами, системами безперебійного інтернету, а також мали запаси ліків, палива, їжі та води. Наші лікарі вже  мають досвід надання допомоги пацієнтам в умовах блекауту. Вони проводили операції, приймали пологи та не зупиняли прийом пацієнтів. Зараз ми продовжуємо збільшувати наші потужності та  покращуємо умови надання медичної допомоги у наших закладах.

Автор Олександр Разумний

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: