Skip to content

Експерти назвали найкращі моделі бюджетних камер відеоспостереження у 2023 році

Попит на системи відеоспостереження в Україні стабільно зростає, і рік, що минає, не став винятком. Найбільш затребуваними були недорогі моделі IP-відеокамер, здатні вирішувати базові завдання контролю та забезпечення безпеки як усередині приміщень, так і на відкритій території. Фахівці компанії QTek назвали найпопулярніші камери відеоспостереження в бюджетному сегменті, розповіли про їх особливості та цілі, під які вони підходять найкраще.

Для торгових об’єктів невеликої площі

Експерти назвали найкращі моделі бюджетних камер відеоспостереження у 2023 році

Власники невеликих магазинів, аптек, салонів краси, кафе та іншого малого бізнесу в 2023 році найчастіше віддавали перевагу таким моделям IP-відеокамер, як Dahua HDW2230T-AS-S2 2.8 мм, Dahua HDW2231TP-ZS-27135-S2 2,8 мм та Hikvision 2CD2423G2-I 2.8 мм.. Коштують вони недорого, при цьому мають масу можливостей та корисних функцій. Всі мають роздільну здатність 2 МП, широкий кут огляду, інфрачервоне підсвічування від 10 до 40 метрів, що дозволяє вести зйомку в темряві, вбудований мікрофон. Але головне, оснащені функцією відеоаналітики, включаючи “перетин ліній” і “вторгнення в область” з оповіщенням. Такі камери відеоспостереження дозволяють не тільки стежити за безпекою на об’єкті, а й вирішувати деякі бізнес-завдання: контролювати переміщення співробітників, вести облік робочого часу, виявляти місця і зони, що найбільш відвідувані, вивчати поведінку клієнтів і т.д.

Для відкритих територій

Експерти назвали найкращі моделі бюджетних камер відеоспостереження у 2023 році

Для моніторингу ситуації на вулиці в цьому році частіше за інших купували недорогі IP-відеокамери Dahua HFW2449S-S-IL 2.8мм і Dahua HFW1431S1-S4-BE 2.8 мм. Серед їх переваг, крім роздільної здатності 4 МП, яка забезпечує високу якість зображення, гарного кута огляду та можливості підключення до відеореєстратора, – клас захисту IP67, який виключає попадання всередину обладнання пилу та вологи, що дозволяє використовувати ці камери на вулиці, та функція WDR, яка гарантує якісну картинку навіть в умовах контрастного освітлення або зустрічного засвічення.

Для вуличного моніторингу серед недорогих камер відеоспостереження у 2023 році також часто вибирали моделі з варіофокальним об’єктивом, такі як Dahua HDW2231TP-ZS-27135-S2 або Dahua HFW5241EP-ZE. Їхня головна фішка — у можливості регулювати кут огляду та фокус зйомки в змінюючихся умовах спостереження, що часто буває на вулиці.

Для будинку

Популярною бюджетною моделлю для зовнішнього відеоспостереження у приватному будинку у 2023 році була Hikvision 2CD1043G2-IUF 4 мм. Це проста, але в той же час функціональна IP-камера, оснащена вбудованим мікрофоном, інфрачервоним смарт-підсвічуванням до 30 метрів, підтримує функцію WDR для якісної картинки та формат стиснення Н265+, який дозволяє суттєво скорочувати об’єм відео, заощаджуючи місце на жорсткому диску або карті пам’яті. Камера також має високий ступінь захисту та здатна безперебійно працювати в температурному діапазоні від –30°С до +60°С.

Для складських приміщень та невеликих виробництв

Оптимальним рішенням для відеомоніторингу на складах та виробничих об’єктах невеликої площі в цьому році були цифрові камери Dahua HFW5241EP-ZE (2.7-13.5 мм) і Hikvision 2CD2063G2-I 2.8 мм. Перша приваблює можливістю змінювати кут огляду, оптичним зумом, який дозволяє наближати зображення без втрати якості, вбудованим мікрофоном, «розумним» підсвічуванням, що автоматично підбирає потужність світла, і здатністю фіксувати об’єкти на відстані до 50 метрів. Друга – широким кутом огляду, високою роздільною здатністю (6 МП) і дальністю підсвічування до 40 метрів. А обидві вони хороші тим, що оснащені технологіями фіксації перетину ліній, вторгнення в область, розпізнавання облич, пошуку та класифікації людей, транспортних засобів та інших цільових типів.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: