Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Відмовились від російського репертуару: інтерв’ю з директором Дніпропетровської філармонії (Відео)

Дарина Сухоніс

Попри війну Дніпро живе культурним життям. У філармонії проводять безліч програм, а укриття одночасно є і кворкінгом для роботи. Про особливості роботи та плани розказав директор філармонії ексклюзивно журналістам “Нашого Міста”

Змінили репертуар одразу

Не зупинила роботу філармонія навіть в часи блекауту, адже тут є усе необхідне, аби зіграти концерт без електропостачання.Змінилась філармонія і візуально – тут проводять ремонтні роботи власним коштом.

“У нас у колективі одразу з’явилась думка, якщо є війна, то треба пропагувати українську музику. У нас вже відбулось дві прем’єри світових авторів і в кожному концерті ми намагаємось виконувати ті композиції, яких не було раніше. Це і Кос-Анатольський і Лятошинський. За власні кошти ми вирішили видавати твори українських композиторів, які раніше не видавались. Так ми видали симфонію Колодуба, і її виконали. Мені здається, що українська культура зараз, під час війни, як це не парадоксально, вона стала розвиватись більш динамічно”, – наголошує Олександр Хасапов, директор Дніпропетровської  обласної філармонія імені Л. Б. Когана 

Звичайно, від російського репертуару у філармонії відмовились за одностайним рішенням колективу. Як наголошує директор, динаміка відвідування за останні два роки не змінилась, а кількість концертів за участю місцевих та закордонних музикантів лише збільшилась.

Відвідувачі філармонії сьогодні – це різні люди, яких єднає любов до музики. Пан Олександр наголошує, що в колективі є люди, які пішли до лав ЗСУ та тероборони, співробітники займаються волонтерством. 

Слідкувати за репертуаром філармонії можна на сайтах і в соцмережах. А також у розділі Афіша на сайті Наше Місто! Підписуйтесь, аби не прогавити!

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: