Skip to content

Шахрайство під виглядом допомоги від ООН: як дніпрянам не потрапити на гачок

Ксенія Куземко

У соцмережах продовжують поширюватися фейкові оголошення про оформлення грошової допомоги. Шахраї під виглядом різних міжнародних організацій пропонують людям отримати гроші. Як не потрапити на гачок до аферистів, читайте в матеріалі «Наше місто».

Так, мешканець однієї із західних областей став жертвою шахрайства, яке було організоване під виглядом грошової допомоги від ООН.

Чоловік побачив у соцмережі повідомлення про те, що кожна людина, яка заповнить анкету, отримає гарантовану грошову допомогу від ООН. Він не вагаючись перейшов за посиланням і, дотримуючись вказівок, ввів свою персональну банківську інформацію. Шахраї, отримавши доступ до банківських рахунків потерпілого, зняли з них 15 тисяч гривень.

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження.

Знову нагадуємо, що інформація про державні виплати та порядок їх отримання є лише на офіційних сайтах органів державної влади. Не довіряйте повідомленням чи оголошенням від неперевірених джерел. Найкраще дізнатися про виплати допомоги та компенсації можна з офіційних сайтів держорганів або під час особистого візиту.

Ніколи не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Якщо ви випадково ввели дані платіжної картки на шахрайському веб-сайті, негайно заблокуйте картку.

Нагадаємо, у Дніпрі шахраї запустили нову «схему» обману від Київстар.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: