Skip to content

Наслідки могли бути більшими: Дніпро з початку війни був готовий до втрати зв’язку

Наслідки могли бути більшими: Дніпро з початку війни був готовий до втрати зв’язку

З початку повномасштабного вторгнення Дніпро підготувався до можливих відключень мережі, адже це одна з головних точок, в яку може бити ворог. Без цієї підготовки наслідки могли бути більшими, – передає сайт «Наше місто» з посиланням на  ДніпроТВ.

Міська влада Дніпра підготувалася до атаки на мережі оператора стільникового зв’язку ще на початку повномасштабного вторгнення, оскільки зв’язок – це одна з потенційних цілей ворога.

«Якби місто з самого початку вторгнення не готувалося до подібних ситуацій, то наслідки від цієї атаки для Дніпра були б набагато більшими. Ми розуміли, що зв’язок це та точка, в яку з перших часів буде бити ворог. Тому завданням міської влади було створення резервних каналів зв’язку», – говорить заступник міського голови Дніпра з питань цифрової трансформації Костянтин Цепенніков.

За його словами, у випадку зникнення зв’язку є міська оптоволоконна мережа. Якщо проблеми сталися і з нею – є стільниковий інтернет. У разі, якщо і цей спосіб не буде працювати – запуститься радіозв’язок.

У разі повторення такого випадку дніпрянам нагадують, що для забезпечення зв’язку є пункти незламності, парки та укриття, які обладнання точками Wi-Fi. Також працює гаряча лінія, яка приймає дзвінки зі стаціонарних телефонів.

Нагадаємо, раніше ми писали як у Дніпрі отримати рецепт на ліки, якщо немає зв’язку.

Категорія: Влада, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: