Skip to content

У Дніпрі з будинку на Перемозі, в який влучила ракета, відселять 42 родини

У Дніпрі з будинку на Перемозі, в який влучила ракета, відселять 42 родини

Нагадаємо, раніше ми писали, що сьогодні, 14 грудня, розпочались підготовчі роботи по демонтажу зруйнованих під’їздів багатоповерхівки № 118 на Набережній Перемоги. Вони триватимуть до березня. Наразі відомо, що прийнято рішення про відселення 42 родини з під’їздів, які знаходяться поряд із зруйнованими, повідомляє сайт «Наше місто».

Проєкт демонтажу будинку № 118 по вул. Набережна Перемоги розрахований на рік, проте, за словами директора департаменту житлового господарства Дніпровської міськради Сергія Файфера, цей процес, можливо, завершиться і раніше.

Ракетний удар по Перемозі: демонтаж - Наше Місто

«Ми довго йшли до того, аби розробити правильний, а головне безпечний проєкт демонтажу цих двох під’їздів. Бо було багато складнощів у тому, аби квартири поруч не постраждали. Тож ми обрали проєкт та підрядну компанію, яка має досвід у подібних роботах. Мешканці квартир, які розміщені поруч з цими під’їздами, будуть відселені. Це 42 квартири. Їм міськрада виділить компенсацію на винаймання житла на період, поки йтиме демонтаж», – підсумував Сергій Файфер.

З мешканцями квартир, які будуть тимчасово відселені на час демонтажу, департамент соціальної політики вже тримає звʼязок щодо компенсації на тимчасову оренду осель.

У Дніпрі з будинку на Перемозі, в який влучила ракета, відселять 42 родини

Люди переживають за свою безпеку.

-– Ми живемо поруч із зруйнованими під’їздами, – розповідає Валентина Акімова. – Коли стався вибух, ми з дочкою завдяки щасливому випадку вийшли з кухні. Інакше загинули б! Сам «приліт» – глухий і тупий звук, наче вибухнуло десь у Придніпровську. Потім рятувальники пояснили, що через наш другий поверх пройшла вибухова хвиля. Ми були в епіцентрі, і тому не чули гучного вибуху. Добре, що я в той момент нахилилася за бусиною, що впала, оскільки все скло полетіло в мене. Це врятувало! Зараз винаймаємо квартиру, бо жити у старій неможливо. Стіни начебто цілі, але за меблями їхнього стану не видно. Вікна замінило місто. Проте немає міжкімнатних дверей, на лоджії замість шибок – плівка.

Я б хотіла, щоб на цьому місці була меморіальна дощечка або  може невелика капличка, де можна було б прийти та вшанувати памʼять тих, чиї життя забрали росіяни. Але я проти, аби тут були дитячі майданчики або щось розважальне, – каже пані Валентина.

Постраждала дніпрянка зазначила, що демонтаж може порушити цілість будівлі, і залишатися у такому разі у квартирі буде небезпечно.

– Мало що може статися! – констатує Валентина. – І зараз у нашому під’їзді з першого по дев’ятий поверх ніхто не живе. Страшно! Ми іноді приходимо сюди за деякими речами.

Підрядники вже розпочали огородження місця робіт. Працюватиме компанія, яка має досвід у розборі будинків. Один з її проєктів – дім по вул. Мандриківській, 127, що вибухнув від газу 13 жовтня 2007 року.

У Дніпрі з будинку на Перемозі, в який влучила ракета, відселять 42 родини

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: