Skip to content

Багато студентів вчаться заради «корочки»: що думає  про реформу освіти дніпровська молодь

Наразі в Україні тривають громадські обговорення реформи вищої освіти. Законопроєкт вже був розглянутий та прийнятий депутатами Верховної Ради у першому читанні.  Зокрема освітяни пропонують контрактникам обирати терміни навчання – від 3 до 6 років. А студентам, які навчаються на так званих нерегульованих спеціальностях, дадуть більшу свободу  вибору предметів. Журналісти «Наше Місто» поцікавились, що думають з цього приводу дніпровські студенти.

Першокурсниця Рената Шакірова навчається на будівельному факультеті Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, яка цього року увійшла до складу Українського державного університету науки та технологій. На контрактній основі вона опановує тонкощі промислового та цивільного будівництва. Певні речі у вищій освіті дівчину цілком влаштовують, але деякі точно, на її думку, потребують реформування.

– Не розумію, для чого робляться ті зміни, які будуть стосуватись навчання на контракті, – зізнається Рената Шакірова. – Зараз все дуже зручно, навчання чотири роки – це супер, те, що треба. А ось те, що буде змога обирати більшу кількість предметів, ніж зараз, мені подобається. Бо  багато предметів на першому курсі повторюють шкільну програму, яка нікому не цікава. Багато студентів приходять у виш вмотивованими, потім бачать цю програму, демотивуються і продовжують навчання просто заради корочки. Тобто я вважаю, що потрібна більш гнучка система стосовно вибору предметів.

Читайте також: Гранти на навчання, відпрацювання на державу: що думають дніпряни про зміни у вищій освіті.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: