Skip to content

У Дніпрі на ж/м Тополя встановили генератори, які у разі блекаутів забезпечать подачу тепла та води у багатоповерхівки

Дніпро готується до можливого відключення від електроенергії, тепло та водопостачання. На тепло-розподільних пунктах житлового масиву Тополя вже  встановлено 7 генераторів, здатних протягом кількох годин забезпечувати місцеві висотки теплом та подавати холодну воду на верхні поверхи будинків. Про це повідомив начальник теплової дільниці №2 Сергій Агруч.

– У разі повного блекауту генератор може забезпечити подачу тепла та холодної води протягом 5-6 годин, – розповідає Сергій Агруч. – Залежно від навантаження витрати дизельного палива становить 100-200 літрів на годину. Звісно, генератори не  можуть працювати постійно. Їм треба відпочивати. З дев’яти ТРП масиву на семи встановлені та підключені генератори. Ще два плануємо підключити цього тижня.

Зазначимо, що взагалі у Дніпрі на балансі «Тепоенерго» знаходяться 374 котельні і понад 50 тепло-розподільчих пунктів. Зрозуміло, що забезпечити всі об’єкти альтернативними джерелами вкрай важко. Однак, фахівці продовжують цей процес навіть під час опалювального сезону. Це робиться для того, в першу чергу, аби допомогти системі опалення, забезпечити циркуляцію і уникнути розмерзання під час аварійних або тривалих відключень.

Фото Володимира Федорищева

Нагадаємо, Дмитро Коробов, начальник управління інфраструктури міста департаменту благоустрою та інфраструктури, розповів, скільки доріг у Дніпрі відремонтували за цей рік, на що більш за все зверталася увага і якої концепції дотримувались комунальники при виконанні ремонтних робіт.

Категорія: Важливо, Влада, ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: