Skip to content

Сесія за гроші: в ДНУ ім. О. Гончара заявили про атаку шахраїв

 Сесія за гроші: в ДНУ ім. О. Гончара заявили про атаку шахраїв

Чим ближче до сесії, тим більша кількість студентів хапається за голову та замислюється над тим, як вони будуть здавати заліки та екзамени. Тими, хто протягом семестру не переймались здобуванням знань, а тепер шукають, як все «можна порішати», намагаються скористатись шахраї. Про це журналыстам «Наше місто» повідомили у Дніпровському національному університету ім. О. Гончара.  

Нещодавно в інстаграмі з’явився анонімний паблік, який використовує корпоративну символіку ДНУ та обіцяє «вирішити питання сесії». Цікаво, що він ведеться російською мовою. За екзамени та заліки на різних факультетах є окремі ціни. Так, екзамен на філологічному факультеті обійдеться від 1200 гривень, на юридичному – від 1300, а на механіко-математичному – всього від 900. Шахраї називають себе першим сервісом ДНУ, який спілкується з викладачами та може «порішати» все.

Один зі співробітників університету повідомив «НМ», що інформація про те, як здати сесію за гроші, з’явилась у інстаграмі приблизно три дні тому. Згідно з алгоритмами роботи соцмереж, ї почали бачити всі, хто шукав будь-яку інформацію про ДНУ. Коли про це стало відомо, ректор вишу Сергій Оковитий зв’язався з компетентними органами.  Вони вже встановили, що наведений телефон належить колцентру – так званому «офісу». До університету він немає ніякого відношення.

В ДНУ зазначають, що така схема «розводу», яка пов’язана з їх ВНЗ, з’явилась вперше.  Таким чином вони хочуть виманити гроші у студентів. Звісно, вестись на такі пропозиції не варто. Краще поскоріше взятись за навчання та готуватись до сесії, яка в ДНУ ім. Гончара стартує 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, дуже часто у мережі з’являються оголошення від благодійних організацій, притулків, батьків з проханням про матеріальну допомогу на лікування хворим дітям. Часто за такими оголошеннями можуть ховатися шахраї.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: