Skip to content

Прихисток для жінок, які постраждали від домашнього насильства: куди звертатися за допомогою у Дніпрі

В Україні пройшла щорічна кампанія «16 днів проти насильства», спрямована проти будь-яких проявів агресії по відношенню до жінок та дітей. У Дніпрі міська влада постійно і системно допомагає постраждалим від домашнього насильства, в першу чергу – жінкам та дітям. А усіх свідомих мешканців закликають не бути байдужими до цього соціального лиха, повідомляє «Наше Місто».

Згідно з повідомленням, понад 2200 викликів опрацювали мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, що працюють в Дніпрі.

Зокрема, в місті за адресою пр. Нігояна, 3 працює денний центр соціально-психологічної допомоги, розповідає Анастасія Тищенко, директорка Дніпровського міського центру соціальних служб. Сюди можуть звернутися жінки, в сім’ях яких – небезпечна та агресивна атмосфера, які знаходяться під загрозою, в несприятливій ситуації.

Тут можна спокійно перепочити, приготувати їжу, прийняти душ, отримати консультацію психолога, фахівця із соціальної роботи. В цьому році послугами центру вже скористалися понад 300 осіб.

За час великої війни до Дніпра приїхало чимало вимушено-переміщених осіб, в тому числі – жінок та дітей. Кожен такий випадок – складне випробування, коли треба починати життя наново, пристосовуватись до складних обставин. Через це кількість конфліктів, а відтак – жінок та дітей, які страждають від сімейного насильства та потребують допомоги, також суттєво збільшилася.

«За допомогою звертаються не тільки мешканці Дніпра, але й мешканці області, багато ВПО. У нас працюють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, діє телефон довіри. Консультуємо, надаємо підтримку. У разі необхідності фахівці можуть виїхати на місце та екстрено вилучити постраждалих від домашнього насильства – їх можуть розмістити в кризовій кімнаті на термін до 10 днів», – зазначає директорка Дніпровського міського центру соціальних служб Анастасія Тищенко.

Також жінки з дітьми, що знаходяться у складних ситуаціях та, зокрема, страждають від агресії в родинах, можуть отримати прихисток та допомогу у центрі «Мамине щастя». Тут постраждалі можуть не турбуватися про свою безпеку. Вони отримують затишне місце, де створені хороші умови для проживання, харчування, психологічну допомогу. Все – цілком безкоштовно.

Куди звертатися за допомогою у Дніпрі

  • Денний центр соціально-психологічної допомоги: Дніпро, пр. С.Нігояна, 3, тел.(066) 448 61 54
  • Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги: +38 (056) 785 73 60, +38 (050) 730 08 89, +38 (067) 610 58 01
  • Дніпровський міський центр соціальних служб: тел (056) 767 18 46

Нагадаємо, ми писали про акцію «16 днів проти насильства», яка проводиться в Україні.

Фото В.Федорищева.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: