Skip to content

Спалена зупинка «пам’яті» на ж/м Перемога: що говорять в поліції і міськраді

Спалена зупинка «пам'яті» на ж/м Перемога: що говорять в поліції і міськраді

Сьогодні стало відомо, що на Перемозі невідомі підпалили зупинку «пам’яті», яка була присвячена жертвам російського терору. Жахливий акт вандалізму прокоментували в поліції та міськраді Дніпра, передає сайт «Наше місто».

В ніч на 10 грудня невідомі підпалили зупинку «пам’яті», яка знаходиться напроти багатоповерхового будинку, в який у січні цього року російська армія влучила ракетою. Усі небайдужі залишали квіти та іграшки в пам’ять про тих, хто загинув і постраждав через теракт росії.

Поліція Дніпра розпочала перевірку за фактом пожежі на «меморіалі».

«За виявленою інформацією в соціальних мережах поліцейські зареєстрували факт до журналу єдиного обліку відділення поліції для перевірки», – зазначили в повідомленні.

Наразі правоохоронці здійснюють розслідування для встановлення осіб, які мають відношення до акту вандалізму. За словами поліції, поки що розглядаються дві версії:

  • вчинення підпалу з хуліганськими мотивами, тобто навмисний підпал
  • виникнення пожежі внаслідок необережного поводження з вогнем, наприклад, через свічку або лампадку.

Окрім того, КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР готує заяву до поліції про псування комунального майна.

«Вночі у Дніпрі підпалили зупинковий комплекс по вул. Набережна Перемоги. Там мешканці міста облаштували меморіал у памʼять про загиблих від ракетного удару по житловій багатоповерхівці», – повідомляє прес-служба міськради.

Хоч зупинку і було пошкоджено ще під час ракетного удару у січні 2023 року, реконструкція там не проводилася не просто так.

«Зупинку було пошкоджено ще під час атаки 14 січня 2023 року. Її реконструкцію не проводили саме через те, що люди продовжували приносили туди квіти, іграшки, вшановуючи пам’ять про жертв ракетного удару», – розповіли у міськраді Дніпра.

Таким чином, за словами міськради, сьогодні буде проведено прибирання на зупинці після нічної пожежі. А вже пізніше будуть розглядатися питання, стосовно реконструкції цієї важливої для дніпрян зупинки.

Дивіться також: Повістки у спортивних залах Дніпра: адвокат розповів, чи законні дії ТЦК  

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: