Skip to content

Гумор – це наша зброя, якою ми б’ємо ворога: ексклюзивне інтерв’ю з пародистом Юрієм Великим

Ксенія Куземко

Президенти різних країн, військові та російські військовополонені. Пародії на цих персонажів дніпряни могли побачити на концерті Юрія Великого, який відбувся 11 листопада у ДК «Машинобудівників». Це актор Студії “Квартал 95”, відомий гуморист, пародист, людина-емоція. Для журналістів холдингу “Наше Місто” Юрій розповів про концертний тур «Душевно, по-домашньому», виступи для військових та допомогу нашим бійцям.

Про тур «Душевно, по-домашньому» та благодійність

Гумор – це наша зброя, якою ми б’ємо ворога: ексклюзивне інтерв’ю з пародистом Юрієм Великим

Юрій Великий розповідає, що ідея концертного туру «Душевно, по-домашньому» народилася на початку 2023 року, коли на його YouTube-каналі було вже достатньо багато пародій. І він разом зі співавторами вирішив зібрати найкращі сатиричні образи для того, щоб була можливість їздити по країні та виступати в концертних залах для глядачів.

Назву туру «Душевно, по-домашньому» дав крилатий вислів переляканої росіянки, що була «вимушена» тікати з Криму, а тепер стала предметом для яскравого стьобу.

Гумор – це наша зброя, якою ми б’ємо ворога: ексклюзивне інтерв’ю з пародистом Юрієм Великим

Разом з командою Юрій об’їздив вже 16 міст нашої країни. В деяких містах концерти давали двічі.

«На івентах ми проводимо благодійні аукціони. Вже вдалось зібрати 370 тисяч гривень. На зібрані кошти було придбано дрони для наших захисників, які знаходяться на бахмутському та авдіївському напрямках», – розповів Юрій.

Гумор – це наша зброя

Гумор – це наша зброя, якою ми б’ємо ворога: ексклюзивне інтерв’ю з пародистом Юрієм Великим

До військових Юрій Великий у складі творчої групи Студії “Квартал 95” почав  їздити на початку березня 2022 року. На даний момент гумористи разом з друзями-артистами дали вже понад 350 виступів для наших захисників, рятувальників, волонтерів та переселенців. Вони виступають у військових частинах, шпиталях, на полігонах, у бліндажах…

Також Юрій розповів, яку пародію найбільше люблять українські військові: «Мені здається вони люблять увесь гумор. Вони захищають нашу країну, постійно знаходяться на передовій, кожен день дивляться смерті в обличчя. Їм треба також переключатися і відволікатися. Військові дуже гарно реагують на гумор. Дуже часто самі жартують. Навіть скажу більше – якщо концерт для військових йде 1,5-2 години, то ще після цього цілу годину ми фотографуємося і спілкуємося з ними. В нас дуже круто проходять ці концерти-зустрічі».

Пародія, яка набрала 4,6 млн переглядів та теми-табу

Гумор – це наша зброя, якою ми б’ємо ворога: ексклюзивне інтерв’ю з пародистом Юрієм Великим

На питання, пародії на яких людей чи події вважаєте найвдалішими у кар’єрі і чому, Юрій Великий відповів: «Мені здається, що були дуже вдалі пародії на нашого президента Володимира Зеленського. Також одна з найвдаліших пародій на моєму каналі – це пародія на інтерв’ю Оскари Кучери Юрію Дудю. Вона набрала 4 млн переглядів і вийшла дуже популярною. Також пародія на  туристку, яка втікала з Криму і плакала, бо не хотіла їхати, адже там все так “Душевно, по-домашньому”. Дуже заходять глядачам пародії на Лукашенко. Він один з найулюбленіших персонажів, бо постійно розказує якісь казки та байки про те, як він когось рятував».

До повномасштабного вторгнення у Юрія Великого було табу на теми смерті, смертельних хвороб, війни в цілому. Проте після початку повномасштабної війни для нього вже немає ніяких табу на ці теми, якщо вони стосуються нашого ворога: «Такі теми ми постійно підіймаємо в своїх пародіях і висвітлюємо їх. І коли вкидають якісь фейки про те, що путін помер – ми обов’язково це показуємо».

Перші пародії з’явились ще у школі

Великий пригадує, що свої перші пародії почав робити ще у школі у 8-9 класі.

«Вже після закінчення школи, коли я вступив в університет, де у нас був СТЕМ, потім команда КВК – там вже пішли такі пародії, які, на мій погляд, були і смішні, і більш вдалі – герої моїх пародій виходили дуже схожими на своїх прототипів», – розповів він.  

Про Дніпро та дніпровську публіку

Гумор – це наша зброя, якою ми б’ємо ворога: ексклюзивне інтерв’ю з пародистом Юрієм Великим

Пародист Юрій Великий зізнається, що дуже любить Дніпро: «Багато разів приїзджав з концертами в це місто. Дніпровська публіка дуже класно реагує на гумор, як в принципі, і глядачі з інших міст. В Дніпрі в мене живуть мої хороші друзі, з якими я дуже часто спілкуюся. Тому поїздка у це місто для мене це такий робочий вояж, який ще підкріплюється легким відпочинком з друзями».

Нагадаємо, Юрій Великий – актор Студії “Квартал 95”, гуморист, пародист, людина-емоція. Його пародії набирають мільйони переглядів та розлітаються на цитати, підтримують українців у найважчі часи. Перша пародія після початку повномасштабного вторгнення – на Лукашенка – була записана в бомбосховищі 28 лютого – на 4 день війни. І понеслося – гуморист почав робити викривальні пародії, в яких висміює Путіна, Соловйова, Кадирова, Пригожина та інших рашистів.

Фотограф Богдан Гриновецький

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: