Site icon Наше Місто

У лікарні Дніпра рятують військових, які постраждали від нашестя мишей в окопах

У лікарні Дніпра рятують військових, які постраждали від нашестя мишей в окопах

З початком холодів в окопах наших захисників збільшилася кількість гризунів. Вони не тільки пошкоджують дроти в обладнанні, але й становлять загрозу для здоров’я військовослужбовців. Миші переносять понад тридцять різних видів патогенних мікроорганізмів, зокрема чуму, мишачий тиф та сказ, – повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на ДніпроТВ.

Миші несуть велику загрозу для людей, оскільки вони є переносниками хвороб. Один з військових ТрО, на ім’я Богдан, опинився у відділенні травматології через укус скаженої миші.

Ввечері, коли вже було темно, військового за палець вкусив гризун. Чоловік потрапив до лікарні лише через 5 днів після укусу та негайно отримав вакцину проти сказу. Зараз Богдан очікує ін’єкцію гамма-глобуліну, яка сприятиме розвитку імунітету.

За словами завідувача травматологічного відділення, зазвичай такими ситуаціями займається травматологічний пункт, але якщо у людини є серйозні рани, або пацієнт потребує введення гамма-глобуліну, по закону ці пацієнти повинні бути під наглядом лікарів протягом 7 днів, аби уникнути ускладнення від імунізації.

«Якщо пацієнт уже захворіє – то це смертельно, сказ не лікується, він тільки профілактується, наша робота – профілактика», – каже медик Юрій.

Загалом проблема з навалою гризунів в окопах військових є досить поширеною.

«Їх неймовірно багато особливо в таку пору року, в таку погоду, тому мені здається, що вони думають, ніби ми вкрали в них житло, через що і захищаються», – каже військовий Богдан з позивним «Красунчик».

Також гризуни знищують запаси продовольства, псують електроніку, обладнання, спорядження. Проте наші військові знайшли вихід із цієї ситуації: багато хто із захисників вирішив завести собі котика, аби той ловив мишей.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version