Skip to content

Від мирної творчості до героїчного захисту України: історія художника із 128 окремої бригади Сил ТрО ЗСУ

Анна Диброва

Від мирної творчості до героїчного захисту України: історія художника із 128 окремої бригади Сил ТрО ЗСУ.

Війна змінила кожного з нас, особливо тих хто взяв зброю до рук, щоб нищити ворога ! Історію одного художника, який пішов воювати розповідає сайт «Наше місто».

У цивільному житті Микита був відомим майстром тату, який успішно працював у салонах Дніпра і Києва. Він любив свою роботу і був справжнім художником. Одне з тату Микити особливе для нього – це пакетик чаю на руці. У його дружини такий самий, щоб коли вони бралися за руки, нитки цих пакетиків перепліталися один з одним, символізуючи їхню любов та єдність.

Коли почалося повномасштабне вторгнення російських окупантів, Микита ні миті не вагався  – прийшов добровольцем у перший день створення 128 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

Він швидко освоїв військову справу, навчився володіти різними видами озброєння і став одним із найкращих бійців у своєму підрозділі.

Кожну вільну мить Микита витрачав на воєнну освіту і за рік став бойовим інструктором, а потім і отримав додаткову підготовку у Британії. Єдине, що він категорично відмовився робити – це бити під час служби нові тату. Каже, що якби хотів працювати тату-майстром, то залишився б у цивільному житті, але він обрав шлях воїна. А вільний час краще присвятити бойовій підготовці.

Наразі Микита лікується після важкого поранення. Разом з побратимами він на милицях прийшов до музею 128 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ у Дніпрі, де відтворене перехрестя, з якого почався бойовий шлях його підрозділу. Каже, що обов’язково повернеться на війну, бо шлях до мирного життя проходить лише через Перемогу.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: