Skip to content

12 житлових будинків висотністю до 16 поверхів: у Дніпрі планують продовжити ж/м Ломівський

Ксенія Куземко

У Дніпрі на засіданні містобудівної ради було представлено проект столичних архітекторів Олександра Попова та Олександра Столового про забудову земель, що поблизу ж/м Ломівського. Це вже третій варіант нового мікрорайону, який може стати продовженням житлового масиву, повідомляє «Наше місто» з посиланням на gorod.dp.ua.

На площі 19,4 га планують побудувати 12 житлових будинків, які матимуть 16 поверхів. Вони розраховані на проживання 7 тис. осіб. У шести з цих будинків планується облаштувати компактні дитсадки на перших поверхах, які зможуть приймати 242 дитини. Крім того, на перших поверхах передбачено розташування торгових та комерційних закладів. Також на житловому масиві планується спорудження багаторівневого паркінгу на 300 автомобілів

А от магістральну вулицю пропонують перенести в тил земельної ділянки, щоб створити вздовж Ломівського озера повноцінну рекреаційну зону лише з пішохідним рухом. Усередині кварталу планується зберегти всі цінні зрілі дерева, організувати гарний бульвар, який проходить через увесь район.

«Він служитиме чудовим місцем відпочинку та пов’язуватиме житлову забудову з дитячими, спортивними майданчиками. Окремий упорядкований бульвар вестиме до берега озера та пляжу, який буде відкритий для всіх городян. Також пропонуємо зберегти існуючий 3-4-метровий земляний насип, який обмежує цю ділянку. Ці вали можуть мати велике значення в організації прилеглої території», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до вимог часу, у кожному житловому будинку буде своє укриття. Проїзд до будинків буде лише з боку нової магістральної дороги. Усередині мікрорайону можна буде пересуватися лише пішки або велосипедами.

Автори проекту передбачають великий обсяг робіт з благоустрою зони відпочинку вздовж озера та будівництво пішохідного мосту через водойму.

Раніше ми писали, у Дніпрі збудують дві гігантські вежі з укриттями.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: