Skip to content

Барви осені: яблучно-гарбузовий пиріг підкорить ваше серце

Осінь – це період ароматної домашньої випічки для сімейних чаювань. І найкращим варіантом буде використати для приготування таких солодощів сезонні яблука та гарбуз. З цих компонентів можна зробити дуже соковитий всередині і хрусткий зверху пиріг, повідомляє сайт «Наше Місто».

Для тіста знадобиться:

  • 200 г борошна;
  • 80 г масла;
  • 2 с. л. сметани;
  • 40 г цукру;
  • 1 жовток.

Для начинки:

4-5 яблук;

300 г гарбуза;

40 гр масла;

2 ст. л. меду;

1 ч. л. кориці.

Приготування:

Зробіть тісто: порубайте масло з борошном у крихту. Додайте інші інгредієнти та замісіть тісто. Скатайте його в кулю і приберіть в холодильник на одну годину.

Яблука та гарбуз тонко наріжте. Розтопіть у сковороді масло, додайте мед і як тільки він розтане, додайте гарбуз, нарізаний скибочками. Готуйте близько п’яти хвилин. Додайте яблука та перемішайте. Готуйте ще декілька хвилин. Додайте в сковороду корицю та приберіть з вогню. Остудіть начинку.

Новини Дніпра: рецепт яблучного пирога - Наше Місто

Тісто розділіть на дві частини (1/3 та 2/3). Більшу частину розкатайте і викладіть у форму, присипану мукою. Сформуйте бортики та викладіть начинку. Меншу частину наріжте на смужки. Зробіть сітку на поверхні пирога. Змастіть сумішшю молока із жовтком.

Випікайте пиріг 40-45 хвилин в розігрітій до 180-190 градусів духовці. Смачного!

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: