Осінь – це період ароматної домашньої випічки для сімейних чаювань. І найкращим варіантом буде використати для приготування таких солодощів сезонні яблука та гарбуз. З цих компонентів можна зробити дуже соковитий всередині і хрусткий зверху пиріг, повідомляє сайт «Наше Місто».
Для тіста знадобиться:
- 200 г борошна;
- 80 г масла;
- 2 с. л. сметани;
- 40 г цукру;
- 1 жовток.
Для начинки:
4-5 яблук;
300 г гарбуза;
40 гр масла;
2 ст. л. меду;
1 ч. л. кориці.
Приготування:
Зробіть тісто: порубайте масло з борошном у крихту. Додайте інші інгредієнти та замісіть тісто. Скатайте його в кулю і приберіть в холодильник на одну годину.
Яблука та гарбуз тонко наріжте. Розтопіть у сковороді масло, додайте мед і як тільки він розтане, додайте гарбуз, нарізаний скибочками. Готуйте близько п’яти хвилин. Додайте яблука та перемішайте. Готуйте ще декілька хвилин. Додайте в сковороду корицю та приберіть з вогню. Остудіть начинку.
Тісто розділіть на дві частини (1/3 та 2/3). Більшу частину розкатайте і викладіть у форму, присипану мукою. Сформуйте бортики та викладіть начинку. Меншу частину наріжте на смужки. Зробіть сітку на поверхні пирога. Змастіть сумішшю молока із жовтком.
Випікайте пиріг 40-45 хвилин в розігрітій до 180-190 градусів духовці. Смачного!