В Україні розпочався сезон гарбуза, з якого виходить яскраве і ароматне гарбузове варення. За смаком воно трохи нагадує абрикосове, а також чудово поєднується з фруктами і спеціями. Швидкий рецепт гарбузового варення на зиму з апельсином пропонує приготувати сайт «Наше місто».
Інгредієнти:
- м’якоть гарбуза – 1 кг;
- апельсин – 2 шт;
- цукор – 1 кг;
- лимонна кислота – 1,5 ч л;
- мелені кориця, гвоздика, мускатний горіх за смаком.
Гарбуз очистити і нарізати невеликими шматочками. Апельсини нарізати дрібними кубиками разом з шкіркою, але обов’язково треба вибрати кісточки. За бажанням подрібнити гарбуз і апельсин блендером, якщо хочете отримати однорідне варення, краще це зробити як маса трохи провариться і краще піддаватиметься подрібненню.
Суміш гарбуза з апельсином висипати в каструлю, додати цукор і спеції. Поставити на сильний вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи суміш. Потім зменшити вогонь до мінімального і варити 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варіння додати лимонну кислоту.
Готове варення з гарбуза з апельсином розкласти по стерильним банкам і щільно накрити кришками, або закатати. Стерилізувати банки не потрібно, зберігати можна при кімнатній температурі.