Skip to content

Єдиний реєстр домашніх тварин: що це і навіщо потрібне

Анна Диброва

Єдиний реєстр домашніх тварин: що це і навіщо потрібне

В Україні оголосили про створення Єдиного реєстру домашніх тварин. Це допоможе зменшити кількість безпритульних тварин, а також посилити відповідальність власників домашніх улюбленців, пише сайт  «Наше місто».

У такий спосіб уряд прагне наблизити законодавство України до міжнародних стандартів.

«З 2017 року у Дніпрі вже запроваджено реєстр домашніх тварин. В  нашому місті діють правила утримання домашніх тварин де реєстрація є обов’язковою, це чіп та муніципальний жетон. Ми також вносимо в міжнародну базу домашніх тварин, туди вноситься повний спектр даних про тварину і власника. Це важливо як для міст так і для власників. Допомагає у випадку втрати улюбленця. Якщо тварина чіпована – власник дізнається що її знайшли протягом кількох хвилин після того як її знайдуть», – Ірина Пономаренко, начальниця відділу реєстрації домашніх тварин КП “Зооконтроль”

Реєструвати тварин будуть безоплатно на добровільній основі. До реєстру також вноситимуть дані про загублених і знайдених тварин. Тож, якщо вихованець загубиться, цю інформацію можна буде зафіксувати. А коли його знайдуть, власника повідомлять про це, і він зможе повернути домашнього улюбленця. Якщо ж тварину викинули зумисне – такого власника буде легше притягти до відповідальності. Можливо саме цей факт утримує не надто відповідальних господарів реєструвати своїх тварин.

Після внесення всієї доступної інформації та запуску загальнодержавного проєкту, на основі відомостей Єдиного реєстру планують запустити електронні ветеринарні паспорти в “Дії”.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: