Skip to content

Ціни на бензин у Дніпрі: що прогнозують експерти щодо цін на пальне до кінця року

Ціни на бензин у Дніпрі: що прогнозують експерти щодо цін на пальне до кінця року

У Дніпрі повідомляють по можливі підвищення цін на пальне. Вже скоро вони можуть різко стрибнути до надвисокого показника, – повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на DniproTV.

Економічний експерт Євген Олійников розповів, що наразі є всі підстави для того, аби зростання цін на пальне почало активно розповсюджуватися територією України. При цьому, за словами експерта, сильного і довготривалого зростання не повинно бути.

«Якогось подальшого шаленого зростання я не очікую. За оцінками більшості професійних експертів, нафта вже фактично добігає своєї цінової стелі. Вона може за певних умов зробити різкий стрибок, але він не утримається довго. Сказати, що на нас чекають навіть там десятки відсотків зростання ціни — це навряд», – заявляє економічний експерт.

За словами Євгена Олійникова, ціни можуть різко підстрибнути, наприклад, внаслідок розширення бойових дій на близькому сході. Проте навіть за таким сценарієм цей стрибок не протримається довго.

«До того ж зараз США застосовують дії для ліквідації дефіциту нафти за рахунок вибудовування певної конструкції відносин з іншими нафтодобувними країнами», – повідомляє експерт.

Саме тому економічний експерт Євген Олійников вважає, що стрімкого та сильного зростання ціни на пальне не має бути. Проте існує ризик, що вона ще певний час може зростати.

Категорія: Новини Дніпра, Новини політики Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: