Skip to content

У Дніпропетровській області 6 людей отруїлися грибами

У Дніпропетровській області 6 людей отруїлися грибами

На Дніпропетровщині зафіксували 6 випадків отруєнь грибами «мухоморами». Серед них була 11-річна дитина. Про це повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби.

З початку року в області зафіксовано 6 випадків отруєння дикорослими грибами. Зокрема, з кінця жовтня по початок листопада виявлено 3 випадки отруєння мухоморами.

Чоловіки віком 36, 61 та 64 роки навмисно вживали у їжу сушені мухомори, через що опинилися у реанімації з діагнозом «Гостре отруєння токсинами дикорослих грибів (мухомор)». За їх словами, мухомори вони вживали для лікування та покращення стану здоров’я.

Також відомо про випадок отруєння мухоморами у 11-річного хлопчика. У червні цього року дитина самостійно замовила гриби через інтернет, після чого вжила їх у сушеному меленому вигляді.

Через годину після цього у хлопчика з’явилися галюцинації, запаморочення та блювота. Батьки хлопця звернулися по медичну допомогу через три години після вживання. Нагадуємо, що за 2022 рік в Дніпропетровській області було зареєстровано отруєння грибами у 12 людей. Серед них було 3 дитини. На жаль, через вживання дикорослих грибів 1 дитина 8 років померла.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: