Skip to content

Як приготувати пишні медові пряники на кефірі: простий рецепт

Ксенія Куземко

Якщо ви любите випічку з медом, цей рецепт точно для вас. Медові пряники зберігають свою м’якість та свіжість протягом тривалого часу. Для приготування цих ласощів знадобляться інгредієнти, які є у кожної господині: кефір, борошно, мед, яйця та цукор. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ТСН. 

Інгредієнти:

  • борошно 2,5 склянки
  • Кефір 350 мл
  • Цукор 1 склянка
  • Яйця 2 жовтки + 1 білок
  • Мед 1 ст. л.
  • олія 3 ст. л.
  • харчова сода 0,5 ч. л.
  • Сіль щіпка
  • Цукор 3 ст. л.

Інструкція з приготування

Збийте жовтки, білок, мед, цукор та сіль віночком. Додайте цю суміш у кефір і олію, і ретельно збийте знову. Поступово додавайте борошно з содою і замішуйте тісто до отримання некрутої консистенції.

Розкотіть тісто в пласт завтовшки приблизно один сантиметр. За допомогою формочки або склянки виріжте кружечки з тіста.

Викладіть пряники на лист, попередньо покритий пергаментом, залишаючи невелику відстань між ними. Готуйте пряники в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Охолодіть готові пряники перед подачею.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: