Якщо ви любите випічку з медом, цей рецепт точно для вас. Медові пряники зберігають свою м’якість та свіжість протягом тривалого часу. Для приготування цих ласощів знадобляться інгредієнти, які є у кожної господині: кефір, борошно, мед, яйця та цукор. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ТСН.
Інгредієнти:
- борошно 2,5 склянки
- Кефір 350 мл
- Цукор 1 склянка
- Яйця 2 жовтки + 1 білок
- Мед 1 ст. л.
- олія 3 ст. л.
- харчова сода 0,5 ч. л.
- Сіль щіпка
- Цукор 3 ст. л.
Інструкція з приготування
Збийте жовтки, білок, мед, цукор та сіль віночком. Додайте цю суміш у кефір і олію, і ретельно збийте знову. Поступово додавайте борошно з содою і замішуйте тісто до отримання некрутої консистенції.
Розкотіть тісто в пласт завтовшки приблизно один сантиметр. За допомогою формочки або склянки виріжте кружечки з тіста.
Викладіть пряники на лист, попередньо покритий пергаментом, залишаючи невелику відстань між ними. Готуйте пряники в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Охолодіть готові пряники перед подачею.