Skip to content

Сідали на шпагат та танцювали: у Дніпрі учасниці УТВ долучились до обласних змагань з чирлідингу

Місяць посилено тренувались, аби сьогодні запалювати перед молоддю. Учасниці Університету третього віку продемонстрували свої навички з чирлідингу на обласному чемпіонаті з цього виду спорту. Він пройшов у Дніпрі. Про це повідомляє сайт «Наше Місто»  з посиланням на міську владу.

Ще місяць тому Ірина Іващенко навіть гадки не мала, що таке чирлідинг, а сьогодні демонструє основні рухи цього виду спорту. Жінка каже, що у вересні долучилась до лав УТВ і одразу пішла на чирлідинг, бо любить пробувати щось нове.

«Я ніколи не чула таку назву, і мені стало цікаво, тож пішла на цей напрям. Взагалі, не люблю сидіти вдома, навпаки, вважаю, що треба займатись спортом. Тож вже місяць ходжу на чирлідинг. В нас дуже добра і класна команда. Ми готувались до цього  чемпіонату місяць: по два рази на тиждень збирались та відточували кожен рух», – прокоментувала учасниця УТВ Ірина Іващенко.

На відміну від пані Ірини, Наталя Величко у родині УТВ понад 5 років. За цей час багато чого перепробувала, але найбільше подобається плейстік, вивчення англійської та польської мов, а також чирлідинг.

«Місяць тому я спробувала чирлідинг, і мені дуже подобається, адже я люблю рухливі заняття. Це дуже красивий вид спорту, і коли мої онучки побачили, як я танцюю, сказали, що ні в кого в класі таких бабусь, як я, немає. До цього я бачила лише, як дівчата молоді займаються, а щодо бабусь, побачила вже на власному прикладі», – прокоментувала учасниця УТВ Наталя Величко.


Різниця між тренуванням молодого покоління та представників елегантного віку є, каже тренерка з чирлідингу Вікторія Захарченко. Проте запал та жага до вивчення нових елементів чирлідингу в учасників УТВ нічим не відрізняється від запалу молоді.

«Звісно, довелось адаптувати навантаження, адже я більше звикла тренувати дітей. Але всі дуже стараються, і це дуже радує. Звісно, коли мені запропонували тренувати дівчат 60+,  я здивувалась, але спробувати наважилась. І вийшло дуже круто та цікаво, бо дівчата, не дивлячись на вік, енергійні та запальні. Гадаю, що сьогодні вони дадуть жару молодому поколінню», – прокоментувала Вікторія Захарченко.


В обласному чемпіонаті з чирлідингу брало участь 4 команди з Університету третього віку, а це 80 учасниць. І хоча виступ сьогодні був показовий, але вони вже готуються до справжнього чемпіонату, де будуть змагатись за першість.

«Вони виступали в категорії «мастерс», і сьогодні це був для них дебют на сцені. Сподіваємось, що вони надихнули молодь і довели, що навіть після 60-ти життя не закінчується, і можна продовжувати займатись улюбленою справою. А також маємо надію, що цим виступом вони надихнули і своїх колежанок. Нині ж готуємось до справжніх змагань, які пройдуть вже цієї зими», – прокоментувала головна спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Вікторія Дерець.

Категорія: Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра, Спорт, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: