Шаурма – дуже ситна і смачна закуска, яка підкорила серця багатьох гурманів. Її легко приготувати і в домашніх умовах з лаваша у мікрохвильовці, на сковороді або в духовці. З начинкою можна експериментувати і додавати улюблені продукти, пише «Наше Місто».
Інгредієнти:
- 4 листа лаваша;
- 0,5 кг курячого м’яса;
- 3-4 свіжих огірка;
- 3-4 помідора;
- 200 г білокачанної капусти;
- 3-4 картоплини;
- 250 г сиру твердого сорту;
- 7 ст. л. майонезу;
- 7 ст. л. кетчупу;
- олія соняшникова рафінована;
- кухонна сіль і суміш перців.
Приготування:
М’ясо курки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо м’ясо на рафінованій олії до готовності.
Картоплю чистимо, промиваємо і шаткуємо соломкою. Обсмажуємо до готовності.
Капусту шаткуємо звичайним способом.
Огірочки промиваємо та нарізаємо соломкою.
Томати промиваємо, обсушуємо і теж нарізаємо соломкою.
Сир натираємо на тертці.
Кетчуп з’єднуємо з майонезом і перемішуємо до однорідності.
Отриманим соусом щедро змащуємо лаваш.
Тепер нам потрібно начинку викласти шарами. Спочатку – куряче м’ясо, потім огірочки та помідори, потім капуста, картопля і останнім розподіляємо сир.
Акуратно згортаємо лаваш в рулет.
Відправляємо шаурму в мікрохвильову піч на 4-5 хвилин.