Skip to content

Ніжні трубочки з яблуками: простий рецепт для осіннього чаювання

Анна Диброва

Ніжні трубочки з яблуками: простий рецепт для осіннього чаювання

Восени хочеться затишку та ароматної випічки до гарячого чаю.

Легкий рецепт ніжних трубочок, які смакуватимуть як гарячими так і вже вистиглими пропонує приготувати сайт «Наше місто».

Головний секрет у начинці тому, хто не дуже любить вовтузитись з тістом, можна придбати в супермаркеті листкове тісто і використати з нашою начинкою.

Інгредієнти

Для тіста:

  •  120 мл води;
  •  1 жовток;
  •  5 стл олії (без запаху);
  •  1 ч л цукру;
  •  1/4 ч л солі;
  •  250 -270 г борошна.

Для начинки:

  •  3 середніх яблука;
  •  2-3 ст л цукру (або на свій смак);
  •  1 ч л кориці;
  •  50 г волоських горіхів;
  •  20 г вершкового масла.

Приготування:

У воду додаємо сіль та цукор і перемішуємо до розчинення, щоб потім кристали не відчувались у тісті. Вливаємо олію, додаємо жовток та перемішуємо до однорідності.

Кількома порціями всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто до мʼякого еластичного стану.  Готове тісто не повинно липнути до рук. Накриваємо рушничком та залишаємо відпочивати на 15-20 хв.

Тим часом приготуємо начинку – яблука натираємо або нарізаємо дрібними кубиками і висипаємо на сковорідку з розтопленим вершковим маслом, додаємо цукор і корицю, перемішуємо. Додаємо подрібнені горішки і тушкуємо все разом приблизно 5 хв.

Тісто ділимо на 12 однакових шматочків, кожен розкочуємо в тонкий пласт, викладаємо начинку і загортаємо в трубочку. Важливо загорнути краї тіста всередину, щоб начинка не випадала.

Викладаємо готові трубочки на деко з пергаментом, змащуємо яєчним білком і в гарячу духовку.

Випікати  25-30 хв при температурі 180 градусів Цельсія, але беріть до уваги і особливості вашої  духовки.

Смачного чаювання!

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: