Хрумка квашена капуста — чудова закуска і відмінне джерело вітамінів. Адже квашення капусти дозволяє зберегти всі корисні речовини, які в ній містяться. Секрет хрумкої квашеної капусти розкриває сайт «Наше місто».
Щоб квашена капуста вдалася, її рекомендують готувати на молодий або місяць, що зростає. Краще брати тугі качани пізніх сортів.
Для основи:
- 2 – 2,5 кг капусти;
- 1 середня морквина;
- 3-4 лаврових листки;
- чорний або духмяний перець за смаком.
Для розсолу:
- 1,5 літра води;
- 40-50 грам солі;
- 2 ст. ложки цукру.
Приготування
Качан помити під проточною водою, зняти верхні листки, їх можна покласти на дно банки в якій кваситимете капусту.
Капусту нашаткувати. Моркву почистити і натерти на тертці з великими отворами. Перемішати, але не переминати! Це головна умова щоб зберегти хрумкі якості вже у готовій страві.
Суміш перекласти в банки, щільно але не трамбувати. Між шарами капусти розмістити кілька лаврових листочків.
Залити холодним розсолом так щоб капуста була повністю покрита, накрити кришками – не щільно і залишити на 2-3 дні в теплі. Потім прибрати в холодильник, погріб чи на балкон.
Для поліпшення смаку можна додати кроп, кмин, або ягоди журавлини.
Через тиждень капуста буде готовою для вживання. Завжди виходить дуже хрумка та ароматна за таким рецептом.