Skip to content

Багато з них вже в небесному легіоні: у Дніпрі відкрили фотовиставку Валерія Кравченко

Багато з них вже в небесному легіоні: у Дніпрі відкрили фотовиставку Валерія Кравченко

У  Дніпрі відкрилась персональна виставка нашого колеги, фотографа холдингу «Наше Місто» Валерія Кравченко. Чому важливо її побачити, поширювати ці фото? Бо це наша реальність, бо це обличчя тих, про кого потім будуть писати в підручниках з історії України. Бо деяких з цих людей вже немає – вони загинули, захищаючи кожного з нас від ворога –  росії. А ще ці світлини – це подвиг бійців 128-ї бригади терооборони. Ці люди до 24 лютого мали різні професії – від водіїв до менеджерів.  Деталі – у нашому сюжеті.

Це лише невелика частини усіх робіт Валерія. Більшість він викладає в себе у соцмережі.

Боєць 232 батальйону з позивним «Камінь» третьої механізованої роти завітав на виставку безпосередньо під час реабілітації. Чоловік отримав поранення на Донеччині, цю пов’язку він вже не зніматиме. Його світлини теж тут, і він наголошує – такі виставки важливі під час війни.

Кожна світлина – це окрема історія. Є тут і кадри, який ледь не коштував життя Валерію та Доцентові. Це сталось у грудні минулого року, тоді фотограф разом з військовими їхали на позиціях, автомобіль заглох і перед ними стався вибух – ворожий дрон, далі мінометний обстріл. Секунди тоді врятували усім життя.

Анастасія працює з Валерієм більше п’яти років, зазначає, що він вміє через об’єктив передати емоції, які нікого не залишать байдужим.

Валерій каже, що родина завжди хвилюється за нього, але до таких репортажів вони змушені були звикнути.

В одному із залів є скринька для донатів, водночас можна придбати й світлини з виставки. Усі зібрані кошти підуть на 128 бригаду ТрО. Два тубуси Валерій  особисто підписав, один з них використають для аукціону, аби зібрати ще більше коштів для військових, а другий подарували Валерію на згадку.

Подивитись виставку можна у «Будинку на Троїцькій», пл. Троїцька, 5А, 2 поверх. З 11:00 до 17:00.

Задонатити на потреби бригади тут https://www.facebook.com/BrTODnipro

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: