
Булочки з маком – одна з найпопулярніших випічок нашого дитинства. Раніше вони продавалися майже всюди, а сьогодні той самий смак вже почав забуватися. Як здивувати своїх близьких тими самими смаколиками з дитинства, – розповість «Наше місто».
Рецепт булочок не складний, проте потребує часу, аби тісто настоялося та вийшло таке ж як в дитинстві.
Інгредієнти:
- 450 – 500 грамів борошна;
- 15 грамів живих або 5 грамів сухих дріжджів;
- 50 грамів цукру;
- дрібка солі;
- 200 грамів молока;
- 1 яйце;
- 30 грамів вершкового масла;
- 30 грамів олії.
Для начинки:
- 1 кілограм макової начинки.
Спосіб приготування:
У глибоку миску потрібно просіяти 300 грамів борошна, додаємо цукор, сіль, дріжджі і перемішуємо. В окремій мисці поєднуємо тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло та олію. Додаємо рідкі інгредієнти до сухих та добре перемішуємо.
Поступово просіюємо борошно, що залишилося, і замішуємо м’яке еластичне тісто (борошна може піти як більше, так і менше, головне, не забити його – воно повинно бути дуже м’яким).
Кладемо тісто у глибоку миску, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 30 – 40 хвилин. ⠀
Обминаємо тісто, що піднялося, ділимо на дві частини і кожну максимально тонко розкочуємо у прямокутник.
Кожен прямокутник тіста змащуємо половиною макової начинки (500 грамів) і щільно згортаємо в рулет. Кожен рулет розрізаємо ниткою на вісім рівних частин.
Кладемо булочки на лист з пергаментом, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 15 – 20 хвилин.
Після цього випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20 – 30 хвилин.
Категорія: Новини Дніпра, Рубрики, Суспільні та соціальні новини Дніпра
Позначки: Рецепти