Skip to content

Шахраї можуть вдарити тишком: у Дніпрі розповіли, чому не можна залишати чеки на касі (Відео)

Аферисти вигадують все нові і нові схеми обману довірливих громадян. І навіть купуючи нові речі чи продукти можна стати їхньою жертвою, адже шахраї використовують касові чеки. Як саме це відбувається та як уберегтися від афер –  дивіться у сюжеті «Наше Місто».

Дніпро. Ранок. Центральний супермаркет. Люди повільно ходять по магазину, вибираючи різні продукти. Після придбання обраних товарів усі вони отримають чек. Та чи багато хто забере його з собою?

«Я завжди беру чек. Це захищає покупця від неякісних продуктів. З чеком можна оскаржити покупку».

«Я забрала чек, це вже стало звичкою».

«Я беру чек, щоб на виході мені не сказали, що я пішов та не заплатив».

Працівники магазину підтверджують, що більшість покупців забирають чеки.

Перша причина, чому ніколи не треба залишати чеки на касі або викидати їх у смітник – вас можуть зупинити на виході з магазину. Таке часто трапляється, коли покупці відвідують кілька закладів поспіль і ходять із повними пакетами серед прилавків.

«Чек є документом, який засвідчує покупку. Він відповідає усім вимогам, може покупець подивиться, яка ціна на товар. З чеком можна звернутись до адміністрації магазину і вирішити спірне питання», – пояснила заступниця керуючого магазину Яна Куголь.

Друга причина, зберігати чеки – аферисти. Якщо ви розраховуєтесь безготівковим способом, на чеку залишається ім’я та прізвище, а також останні чотири цифри номера банківської картки. За цією інформацією, шахраї можуть знайти вас в Інтернеті. Після цього чекайте на дзвінки та повідомлення зі стандартними схемами обману. Використовують шахрайські схеми ошуканці і, безпосередньо, у самих магазинах.

Отже, юристи кажуть, що у великих продуктових супермаркетах зустріти таких шахраїв складно. Проте, якщо йдеться про дорогу продукцію, наприклад, техніку або брендовий одяг, то ймовірність нарватися на таких аферистів зростає в рази. Тому ми рекомендуємо вам бути уважними і завжди зберігати чеки після своїх покупок.

Категорія: Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: