Відкушуючи теплий вишневий пиріг в ресторані швидкого харчування МакДональдс, багато хто задається питанням, як можна помістити джем під хрустке тісто так, щоб він не витікав. Аби без труднощів приготувати їх вдома, скористайтеся нашим рецептом, пише «Наше місто».
Інгредієнти
- вишня – 300 г,
- цукор – 80 г,
- кукурудзяний крохмаль – 15 г,
- вода – 50 мл,
- тісто “філо” – 6 шт,
- олія для смаження.
Покроковий рецепт
Свіжі чи розморожені вишні без кісточки викладіть у каструлю, додайте цукор, помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте вимішаний у воді крохмаль, зменшіть вогонь і, помішуючи, варіть до загусання. Накрийте харчовою плівкою і дайте охолонути до кімнатної температури.
Тісто філо розморозьте згідно з інструкцією. На робочу поверхню викладіть лист тіста. Важливо, щоб решта тіста лежала накрита рушником, тому що філо швидко завітрюється і стає непридатним. На вужчий край листа викладіть начинку (орієнтовно 1 ст. л. з верхом), складіть у вигляді прямокутного пирога, край змастіть водою і зафіксуйте.
Смажте в достатній кількості розігрітої олії на середньому вогні з двох сторін до зарум’янювання, поливаючи пиріг олією. При необхідності викладіть на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
За матеріалами РБК Україна