Skip to content

З жовтня в Україні зміниться вартість транспортування газу: кого торкнеться

Новини Дніпра: В Україні з'явиться третя платіжка за газ

З жовтня абонплату за газ розраховуватимуть за новим принципом. Тепер ті українці, які минулого року споживали мінімум газу через його повне або часткове відключення, зможуть платити менше. Про це повідомила Нацкомісія з енергетики та комунальних послуг, пише «Наше Місто».

Згідно з повідомленням, мінімальна вартість доставки газу зменшиться, проте така новація торкнеться не всіх. Нові правила дозволять рахувати мінімальну суму лише за ті прилади, які підключені до мережі. Мінімальні суми за транспортування газу:

  • лише газова плита – за 3,25 кубометра.
  • газова плита та колонка (підігріваєте воду газом) – платити за 10,5 кубометрів;
  • використовуєте газ для всього, у тому числі опалення – за 21,6 куб.

Таке нововведення торкнеться невеликої кількості споживачів. Йдеться про тих українців, які не живуть у своїх будинках та квартирах, або витрачають дуже мало газу, або лише заселилися у квартиру. У НКРЕКП підрахували, що середня економія для такої родини становитиме 45,6 грн. на місяць, або 547,25 грн. на рік.

Варто зазначити, щомісяця споживачам нараховується однакова вартість доставки газу, незалежно від обсягів споживання, а наступного року під час розрахунку тарифу враховується кількість використаного газу.

Категорія: Важливо, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: