Skip to content

Знахідка на цвинтарі: у Дніпрі виявили молитовний будинок 1899 року

У Дніпрі на старому цвинтарі виявили історичну знахідку. Мова йде про молитовний будинок 1899 року. Про це повідомив Віталій Камозін, операційний директор об’єднаної єврейської общини України, пише  «Наше Місто».

На місці забудованого старого єврейського цвинтаря в районі Нові Плани близько місяця тому було знайдено надгробний камінь. Під час  його перевезення місцевий мешканець розповів, що є ще декілька подібних надгробних каменів.

«Один з них ми поїхали шукати, знайшли внизу за цвинтарем. Він великого розміру, на жаль, лежить лицьовою стороною донизу. У момент, коли ми вже поверталися однією з вулиць, що пролягали через цвинтар, з приватного двору вийшов чоловік, який у процесі розмови розповів, що в його дворі знаходиться цвинтарна сторожка», – повідомив Віталій Камозін.

За його словами, виявилося, що це – будівля імперських часів. За аерофотознімками ВМВ із OldMaps також чітко видно, що на цьому місці знаходиться будівля.

«Так що з усією сміливістю можемо припускати, що це зберігся молитовний будинок «Бейт Хаїм» 1899 року забудови, про який пише Валентин Старостін. Будинок практично повністю перебудований, оригінальний фасад залишився лише з одного боку», – резюмував Віталій Камозін.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: