Skip to content

Підтримайте Героя з Дніпра: створено петицію про нагородження підполковника Чумаченка

21 серпня обірвалося життя підполковника Михайла Чумаченка. Його рідні створили петицію до президента України про нагородження офіцера орденом Богдана Хмельницького II ступеня (посмертно). Детальніше про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на  Obozrevatel.

Наприкінці серпня 2023 року 44-річний підполковник загинув в аварії на криворізькій трасі. Тоді родина їхала до Кривого Рогу. Чоловік загинув на місці, його дружину у важкому стані доправили до реанімації.

 «Він був прикладом справжнього офіцера і командира для своїх підлеглих, користувався беззаперечним авторитетом та повагою серед них. Знав особисто кожного бійця свого підрозділу і був в курсі особистих проблем хлопців, вживав заходи для їх вирішення», – йдеться у петиції, авторкою якої є Ольга Мазалевська.

Михайло Чумаченко був командиром загону спеціального призначення, який формувався з нуля, здебільшого із вперше мобілізованих військовослужбовців.

«Вони брали участь у бойових діях за захист Бахмута в період із листопада 2022-го по січень 2023 року. За вказаний період підрозділ показав високий рівень боєготовності, ефективності виконання завдань та комунікації», – йдеться у тексті петиції.

Новини Дніпра: петиція про нагородження офіцера- Наше Місто

Підполковник Чумаченко займався роботою щодо збору та аналізу розвідувальних даних, із залученням підпільної мережі на окупованих територіях, завдяки чому неодноразово було завдано результативних ударів по силах ворога, здебільшого на Запорізькому напрямку.

До того ж, Михайло Чумаченко разом із дружиною, відомою волонтеркою з Дніпра Катериною Чижик, активно займався волонтерською діяльністю. Вони допомогли тисячам українців.

Зауважимо, що петиція була опублікована на сайті президента 15 вересня 2023 року. Наразі зібрано трохи більш як 4,5 тисячі підписів із 25 000 необхідних. До завершення голосування залишилося 82 дні.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: