Skip to content

Оригінальна та корисна шарлотка: рецепт яблучного пирога без тіста

Ксенія Куземко

Цей вишуканий ароматний пиріг можна приготувати у будь-яку пору. Шарлотка з яблуками без тіста стане чудовим десертом для чаювання. Кореспондент «Наше місто» розповість, як приготувати смачну випічку.

Інгредієнти:

Для пирогового коржа:

  • 5-6 яблук (за бажанням можна використовувати різні сорти)
  • 1 ложка цукру
  • 1/2 ложки кориці (за бажанням)
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки ванільного екстракту (або цукрової ванильки)

Для заварного крему:

  • 2 чашки молока
  • 1/2 чашки цукру
  • 1/4 чашки кукурудзяного крохмалу
  • 2 жовтки яєць
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту (або цукрової ванильки)
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 2 столові ложки вершкового масла

Спосіб приготування:

Вимийте яблука, зніміть шкірку, видаліть серцевину і наріжте на тонкі скибочки. Величина скибочок може бути різною, але рекомендуємо різати їх досить тонко, щоб пиріг був ніжним.

Покладіть нарізані яблука в миску та обсипте їх цукром, корицею, сіллю та ванільним екстрактом. Відставте їх на 15-20 хвилин, щоб виділився соковитий сік.

У миску розбийте 2 жовтки яєць та додайте цукор. Взбийте їх до отримання гладкої маси. Додайте кукурудзяний крохмал та сіль до збитих жовтків. Знову перемішайте. У каструлі прогрійте молоко до кипіння, а потім знизьте вогонь до мінімуму.

Поступово додавайте суміш жовтків і крохмалу до гарячого молока, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Готуйте на малому вогні протягом 2-3 хвилин, поки крем не загустне. Після того, як крем загустив, зніміть його з вогню і додайте вершкове масло та ванільний екстракт. Помішуйте до повного розчинення масла.

Після підготовки яблук та заварного крему, підготуйте форму для пирога, посипте борошном. Розгорніть підготовлені яблука на дні форми, створюючи однорідний шар. Зверху на яблука підливайте заварний крем, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні пирога.

Випікайте пиріг в розігрітій духовці при температурі 180°C протягом 25-30 хвилин або до того, як верх стане золотистим. Після випікання дайте пирогу трохи охолонути.

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: