Skip to content

Новий штам коронавірусу Пірола: чим небезпечний і чи допомагає вакцинація

Новий штам коронавірусу Пірола: чим небезпечний і чи допомагає вакцинація

Новий штам COVID-19 Пірола активно розповсюджується по земній кулі. Мутована версія коронавірусу вже захопила щонайменше 15 країн світу. Як вберегтися від нового вірусу, — повідомляє «Наше місто».

У серпні цього року було зафіксовано новий підштам Омікрона, який характеризується значними мутаціями. Основна його небезпека полягає у тому, що він може обходити імунітет, набутий після вакцинацій та захворювань на інші штами COVID-19.

Наразі випадки захворювань на «Піролу» підтверджені у США, Великобританії, Данії, Франції, Німеччині, Швеції, Канаді, Таїланді, Ізраїлі, Іспанії, Португалії, Австралії, Південній Африці, Японії та Південній Кореї.

У ВООЗ заявляють, що ситуація з новим штамом під ретельним наглядом через його велику кількість мутацій: наразі вірус міг пройти понад 30 змін у своїй білковій структурі.

Новий штам коронавірусу Пірола: чим небезпечний і чи допомагає вакцинація


Американський епідеміолог Деніс Неш розповідає, що усі подробиці штаму поки що невідомі, проте вже можна припускати те, що вірус здатний обходити імунітет, що збільшує можливість зараження. Крім того, «Пірола», ймовірно, викликає більш важкий перебіг хвороби, ніж його попередники.

Особливих симптомів Піроли поки що не було виявлено. Фахівці заявляють, що штам може проявлятися так само, які і його попередники.

Тож, серед симптомів, на які варто звернути увагу є:

  • підвищена температура;
  • лихоманка;
  • кашель;
  • втрата нюху, смаку чи апетиту;

Для профілактики інфікування рекомендується обмежити вихід з дому, частіше робити вологе прибирання та провітрювання приміщення, мити руки та одягати маску при контакті з іншими людьми.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: