Апетитні курячі кульки в вершковому соусі будуть до вподоби всім у родині: і малюкам, і дорослим, і прискіпливим в їжі, і невибагливим в смакових пристрастях. До того ж, вони набагато корисніші від смажених котлет. Рецептом ділиться «Наше Місто».
Інгредієнти:
- Куряче філе – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Яйця – 1 шт
- Борошно – 2 ст.л.
- Твердий сир – 150 г
- Молоко або вершки – 220 мл
- Сіль за смаком.
Також на ваш смак можна додати в соус пару зубчиків часнику, пропущених через прес.
Приготування:
Куряче філе промиваємо і просушуємо серветками. Нарізаємо дрібними шматочками. Також дрібно ріжемо цибулину. Змішуємо курку, цибулю, яйце і додаємо пару ложок борошна, інакше кульки не сформуються. Не забуваємо посолити!
Форму для запікання трохи змащуємо олією. Руками формуємо кульки та укладаємо їх рівними рядками. Ставимо в розігріту на 180 градусів духовку і запікаємо протягом 15 хвилин.
У цей час робимо соус. Тремо на дрібній тертці сир і змішуємо з молоком (вершками), за бажанням додаємо пару зубчиків часнику.
Через 15 хвилин дістаємо форму з курячими кульками. За допомогою ложки викладаємо на них тертий сир в молоці, виливаємо рідину, що залишилася, і ставимо назад в духовку. Запікаємо ще хвилин 15-18.
Сир розтікається, а молоко або вершки просочують м’ясні кульки, надаючи курці чудовий смак.