Дешево та смачно — це дві важливих вимоги сьогодення у приготуванні страв і не тільки. Адже через повномасштабну війну багато українців залишились без роботи чи працюють за копійки. Тому пропонуємо вам бюджетний рецепт шоколадного торта. Його собівартість становить близько 70 гривень, адже багато інгредієнтів для нього вже є на будь-якій кухні і їх не потрібно купувати. Як приготувати такий смачний дешевий торт — читайте в матеріалі “Наше місто”.
Рецепт шоколадного торта
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 3 склянки (600 г);
- цукор – 1 склянка (200 г);
- какао – 50 г;
- сіль – 1 чайн. ложка;
- сода – 2 чайн. ложка;
- холодна вода – 500 мл;
- соняшникова олія – 200 мл;
- оцет – 2 стол. ложка.
Для шоколадної глазурі:
- какао – 50 г;
- соняшникова олія – 3 стол. л.;
- цукор – 100 г;
- вода – 200 мл.
Приготування
Змішати у великій мисці всі сухі інгредієнти для тіста. В окремій ємності змішати холодну воду з оцтом і соняшниковою олією. З’єднати суху і рідку суміші, перемішати до однорідності і замісити густе тісто.
Форму для випічки змастити олією і наповнити тістом. Випікати тісто 50 хвилин при 190°.
Готовність перевіряйте зубочисткою – вона має залишитися сухою після проколювання.
Остудити тісто.
Для глазурі замісити какао, цукор і соняшникову олію в густу масу. Потім потроху влити воду і не припиняти збивати, щоб не було грудочок. Вилити масу в каструлю і довести до кипіння.
Є два варіанти складання торта. Варіант перший – наріжте тісто кубиками і полийте гарячою глазур’ю. Поставте в холодильник на 2-3 години для охолодження і подавайте десерт як пиріг до чаю.
Варіант другий-розріжте тісто на 3 однакових коржа і змастіть будь-яким варенням або повидлом, яке є вдома. Самий верхній корж полийте гарячою глазур’ю і поставте десерт в холодильник на 4 години. Подавайте як шоколадний торт.
За матеріалами УНІАН