Сирники з картопляного пюре виходять дуже пишними та ніжними, а сир всередині відмінно тягнеться. Відмінний варіант перекусу або сніданку, особливо, якщо з вечора залишилося пюре або відварна картопля, пише «Наше місто».
Інгредієнти
- Картопля – 2 шт
- Борошно – 80-100г
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Сир моцарелла
Приготування
Очищаємо картоплю від шкірки, нарізаємо на кубики. Викладаємо в каструльку, заливаємо водою і відправляємо варитися до м’якості картоплі. За допомогою товкачки перетворюємо в пюре.
Додаємо сіль, перець, перемішуємо. Висипаємо борошно та формуємо тісто.
Посипаємо робочу поверхню борошном, ділимо тісто на невеликі кульки. Кожну кульку злегка приминаємо і в центр кладемо сир. Збираємо в центрі, защипуємо та формуємо шайбочки за допомогою склянки.
У сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо наші сирники та обсмажуємо з кожного боку до золотистості.
Подаємо зі сметаною та улюбленою зеленню.