Skip to content

Навчальний рік 2023-2024 у Дніпрі: що покласти у рюкзак школяра для перебування в укритті

Ксенія Куземко

Новий навчальний рік проходитиме за підвищених заходів безпеки. У низці закладів освіти вже готові укриття, у яких діти та вчителі зможуть сховатися в разі оголошення повітряної тривоги. Як зазначається, на цей випадок батькам школярів варто підготувати окремий наплічник, який дитина триматиме у школі й під час повітряної тривоги братиме з собою до укриття. Що покласти в рюкзак школяра для комфортного перебування в укритті – читайте в матеріалі «Наше місто».

Національна поліція Дніпра надала свої рекомендації щодо вмісту рюкзака для бомбосховища. До дитячого рюкзака кладемо не лише шкільне приладдя та перекус. Для комфортного перебування в бомбосховищі під час повітряної тривоги школяру потрібний цілий перелік усього.

Що покласти:

  • поживні батончики, сухі снеки в упаковці, що можуть довго зберігатися, питну воду;
  • вологі серветки й легку ковдру чи плед;
  • записку з даними про дитину та номерами телефонів батьків;
  • телефон із повербанком;
  • необхідні медикаменти.

Бережіть себе та своїх близьких. Якщо є потрібна допомога телефонуйте 102. Фахівці радять не накладати багато у рюкзак, особливо, харчових продуктів.  Рюкзак школяра для укриття не повинен бути важким та великим. Дитині ж потрібно буде швидко евакуюватися до безпечного місця під час тривоги.

Категорія: Важливо, Навчальний рік 2023/2024, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: