Skip to content

Бути тут і зараз: психологиня з Дніпра дала поради, як позбутися нав’язливих думок

Ксенія Куземко

З негативними думками, що постійно – вдень і вночі – кружляють в голові, хоча б раз стикався кожен. Вони можуть розбудити вас о четвертій ранку, не даючи заснути, лякати наслідками, до яких – якщо не буде вирішена – може призвести ваша проблема. Як боротися з нав’язливими думками розповість психологиня Еліна Карепова, пише «Наше місто».

«Коли у людини в сім’ї хтось служить і вона постійно за нього переживає – це нав’язлива думка, але вона природня і логічна. Це можна перенаправляти, тобто, що для нього можна зробити, як себе підтримати. Наприклад, коли ми можем здзвонитись», – розповіла Еліна Карепова.

Якщо ці думки про війну загалом, то дотримуватися психогігієни. Тобто не читати все підряд, обирати декілька новинних телеграм каналів, не занурюватись повністю. Коли в голові болючі історії, то психологічно мозку важко.

І загальна рекомендація – бути тут і зараз. Концентруватись на маленьких речах, які ми сьогодні робимо. Або що ми можемо зробити під час вибухів. Зараз ми не контролюємо те, що зовні. Тому важливо повертати собі контроль в маленьких речах.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: