Skip to content

Перейменування вулиць у Дніпрі: як повинні бути розміщені нові адресні покажчики

Перейменування вулиць, нові адресні покажчики - Наше Місто

Черговий по місту, директор департаменту торгівлі та реклами ДМР Андрій Пильченко перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо виконання робіт з заміни адресних покажчиків на будівлях у зв’язку з перейменуванням топонімів міста Дніпра, назви яких пов’язані з державою-агресором, повідомляє сайт «Наше місто».

Так, Дніпровською міською радою за останні роки, враховуючи агресивну війну, яку рф розв’язала і веде проти України та українського народу, на виконання вимог законів України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» було перейменовано близько 200 вулиць, провулків та ін. об’єктів, розташованих на території міста.

Перейменування вулиць, нові адресні покажчики  - Наше Місто

Подальшою процедурою передбачається виготовлення та розміщення нових адресних покажчиків відповідно до встановлених норм та вимог.

Під час монтажу цих покажчиків виникає необхідність щодо забезпечення вільних зон від інших фасадних конструкцій для зручного орієнтування по місту.

Отже, департаментом торгівлі та реклами ДМР спільно з підпорядкованим йому КП «Дніпровські активи» ДМР попередньо проводиться відповідна робота шляхом виявлення та очищення охоронної зони від рекламних та інших конструкцій, розташованих всупереч вимогам, зокрема дизайн-коду 1250.

Перейменування вулиць, нові адресні покажчики  - Наше Місто

Яскравим прикладом реалізації прийнятих рішень є адресні покажчики за адресою: просп. Олександра Поля, буд. 16.

«Після того як топонім перейменовано, необхідно виготовити та розмістити адресні покажчики нового формату. Перед тим, як їх розміщати потрібно забезпечити так звані «адресні зони», звільнити кути будинків від інших фасадних конструкцій. Відповідну роботу проводить департамент торгівлі та реклами Дніпровської міської ради. На даній локації ми бачимо фінальний результат робіт», – зазначив Андрій Пильченко.

Головний художник міста Сергій Білий наголосив, що навігація міста є одним з пріоритетних напрямків, для її забезпечення підприємці та балансоутримувачі повинні дотримуватися дизайн-коду. 

«На фасаді будинку не повинно бути реклами, якщо це будинок знаходиться на перехресті, реклами не повинно бути від кута на відстані 2 м, якщо в середині кварталу – 1 м. На кутах будинку розміщується іменна та номерна табличка, якщо внутрішньоквартальний дім – тільки номерна табличка», – сказав він.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: