Skip to content

Донати на ЗСУ: у Дніпрі розповіли, чи треба сплачувати податки на збори

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Чи треба платити податки на донати

З початку повномасштабної військової агресії з боку рф та продовжуючи і досі, багато мирних жителів України надає підтримку українській армії. Існують особи, які надсилають фінансову допомогу для потреб військових, а також ті, хто організовує збір коштів для цього. У багатьох виникло питання, чи треба сплачувати податки тим, на чиї картки надходять гроші для потреб війська. Відповідь дали в департаменті правового забезпечення Дніпровської міської ради, пише “Наше місто”.

Гроші, які надходили у 2022 році і продовжують надходити у 2023 році на рахунки фізичної особи як донати, якщо така фізособа зареєструється офіційно волонтером у Реєстрі волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф після 1 серпня 2023 року оподатковуватися не будуть.

Положення п.п. «б» п.п. 165.1.54 п. 165.1 статті 165 Податкового кодексу України застосовуються до благодійної допомоги, отриманої зазначеними благодійниками – фізичними особами у таких звітних податкових роках:

  • у звітному податковому році, що передує року внесення фізичної особи до Реєстру волонтерів;
  • у звітному податковому році, в якому фізичну особу внесено до Реєстру волонтерів;
  • у звітних податкових роках, наступних після року внесення фізичної особи до Реєстру волонтерів, але не пізніше 31 грудня року, наступного за роком, в якому завершено проведення антитерористичної операції та/або припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан в Україні, та/або завершено здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: