Site icon Наше Місто

«37 хвилин» відчаю, жаху і болю: волонтерка і поетеса з Дніпра присвятила пісню Героям-захисникам Покровська

Країна-вбивця цинічно знищує цивільне населення України: 10 загиблих, 88 поранених у м. Покровську Донецької області 7 серпня. Волонтерка і поетеса з Дніпра Оксана Білоус присвятила пісню підполковнику поліції з Покровська Олександру Корецькому і всім Героям-захисникам Покровська та Маріуполя, які пройшли такий жахливий життєвий шлях, повідомляє сайт «Наше місто».

 «Удари по Покровську я сприйняла як власний біль. Нещодавно як волонтер та автор текстів була в прифронтовому Лимані, спілкувалася зі справжніми Героями. Знайома особисто з багатьма. 

Працювала над текстом пісні про Лиман. А тут – таке горе. Побачене місто Покровськ вживу. Побачене на відео поліцейських боляче вразило, обірвавши струну в душі.

Так і народилася пісня «37 хвилин». Саме стільки пройшло часу між прильотами.

Свою композицію я присвятила підполковнику поліції з м. Покровськ  – Олександру Корецькому, який пережив 2 страшні сторінки російської агресії: Маріуполь та Покровськ.

З 15 березня з ним було втрачено зв’язок – потрапив у полон, коли виходив з Маріуполя. Лише 3 листопада 2022 р був звільнений. Тоді в Україну повернулося  107 наших військовополонених», – розповіла Оксана Білоус.

Олександр Корецький

Нагадаємо, що 7 серпня внаслідок обстрілу Покровська «Іскандерами» загинув Андрій Омельченко, полковник служби цивільного захисту, заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України у Донецькій області. 

 «Полковнику Омельченку було 52 роки. Половину свого життя він віддав службі», – про це в офіційному Telegram-каналі повідомив Ігор Клименко, Міністр внутрішніх справ України.

Голова Донецької ОВА, Павло Кириленко у своєму інтерв’ю заявив: «Багато постраждалих серед поліцейських та рятувальників. У нас є відпрацьований алгоритм, в залежності від категорії обстрілу, виїжджати через певний проміжок часу. Але було влучання у багатоповерховий будинок, під завалами могли бути люди… Тому всі служби виїхали відразу для проведення рятувальної операції, розуміючи велику ймовірність повторного удару».

Ворог холоднокровно застосовує тактику: коли після першого прильоту збираються фахівці спеціальних служб, працівники ДСНС, щоб врятувати постраждалих – прилітає друга ракета.

В цей же день отримав травми та опіки Віталій Кінц, начальник 9-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Донецькій області. Його госпіталізували в обласну клінічну лікарню ім. Мечникова м. Дніпро. Лікарі відчайдушно боролися до останнього. На жаль, поранення були несумісними з життям. Вночі 13 серпня серце вогнеборця-рятувальника зупинилося. Віталій Володимирович – 10-та жертва терористичного обстрілу Покровська.  

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version