Skip to content

Кирилівка вмирає: популярний курорт на Азовському морі окупанти перетворили в пустелю

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Кирилівка в окупації

Курортне селище Кирилівка відоме багатьом дніпрянам. До повномасштабної війни там дуже полюбляли відпочивати туристи зі всієї України. Досить розвинена інфраструктура, велика кількість готелів та гостьових будинків, кафе та розваг. Колись популярне селище нині окуповане російською федерацією. Що зараз відбувається на курорті, розкажуть журналісти сайту “Наше місто” з посиланням на Телеграф.

Відпочивальників тут небагато — з’являються переважно на вихідних, а в будні пляжі майже пусті. Купаються і засмагають тільки місцеві жителі, які не виїхали з окупації. Раніше, у мирний час, літо для них було сезоном заробітку і відпочивати було ніколи.

“Охочих здати кімнати в Кирилівці сьогодні немає. І написів “Є вільні місця” на воротах, як це було в мирний час, теж немає. Тож зняти житло — проблема. Багато дворів поросли травою. Усе закрито. Селище вимирає. Крок убік від центрального бульвару — і нікого. Із приїжджих — мелітопольці і тільки на центральних пляжах. На все селище працює штук п’ять магазинів і один бар на центральному пляжі. Радіо не працює, інтернет дуже поганий”, — розповідає мешканка Мелітополя.

Гелікоптери К-52 і МІГ баражують узбережжя по декілька разів на день. Також, за словами місцевих, кожні 15 хвилин високо в небі нарізає кола ворожий літак.

Все, чого торкнеться рф, перетворюється на розруху. Колись популярне курортне селище занепадає через рашистів. Віримо в ЗСУ та знаємо, що обов’язково Україна поверне свої законні території.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: