Skip to content

В Дніпрі розповіли, як перевірити можливість виїзду за кордон та уникнути проблем з боргами

Якщо людина планує їхати за кордон, вона мусить вчасно виконати всі боргові зобов’язання по виконавчих провадженнях або переконатися, що їх немає. Це допоможе уникнути непередбачуваних ситуацій при перетині кордону. Про це повідомляє сайт «Наше Місто»  з посиланням на Департамент правового забезпечення Дніпровської міської ради.

Відповідно до Закону України «Про виконавче провадження»  виконавець має право звернутися до суду за тимчасовим обмеженням права на виїзд боржника за межі країни у разі, якщо боржник ухиляється від виконання зобов’язань протягом тривалого часу.

 За наявності заборгованості зі сплати аліментів за чотири місяці, також може бути встановлене тимчасове обмеження права на виїзд за межі України до погашення заборгованості у повному обсязі.

 Однак, якщо аліменти сплачуються на утримання дитини з особливими потребами, то тимчасове обмеження може бути встановлене за наявності заборгованості лише за три місяці.

Як перевірити інформацію про наявність виконавчого провадження

  • В єдиному реєстрі боржників. 
  • В автоматизованій системі виконавчого провадження 
  • В електронному порталі державних послуг 
  • В адміністрації Державної прикордонної служби України 

 Для того щоб зняти відповідне обмеження, необхідно буде сплатити борг та звернутись до органу державної виконавчої служби.

 У разі отримання інформації, що перетинати кордон не дозволено, необхідно буде вжити заходів щодо сплати боргу шляхом звернення до органу державної виконавчої служби, в якому наявне виконавче провадження, або до приватного виконавця, який здійснює примусове виконання рішення, для закінчення виконавчого провадження, виключення відомостей з Єдиного реєстру боржників та для скасування інших вжитих виконавцем заходів, щодо виконання рішення: вилучення уповноваженим органом Державної прикордонної служби України інформації з бази даних (зняття з контролю).

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: