Куряче філе в клярі припаде до душі багатьом любителям традиційної домашньої кухні. Ніжне куряче м’ясо готується швидше, ніж яловичина, баранина чи свинина. Тому страва вийде дуже смачною, м’якою та ніжною. Рецептом ділиться сайт «Наше Місто».
Інгредієнти:
- курячі грудки – 600 гр.,
- яйця – 3 шт.,
- борошно – 2 ст.л. з верхом,
- лимонний сік – 1 ст.л.,
- зелень петрушки,
- сіль,
- перець,
- суміш приправ «карі»,
- тертий сир – 50 гр.
Приготування:
Грудки порізати на порційні шматочки, натерти їх невеликою кількістю солі та приправою «карі».
Потім приготувати кляр – розбити в миску 3 яйця, посолити, поперчити, додати петрушку, сік лимонний, все перемішати. Акуратно ввести борошно, щоб не було грудочок. Викласти в готовий кляр шматки курки і дати постояти 30-40 хвилин.
Викладати на сковороду з розігрітою олією бажано так, щоб шматочки не торкалися один одного. Смажити з одного боку – близько 10 хвилин до утворення скоринки, з іншого – близько 5 хвилин, не допускаючи пересихання. Швидко та смачно.