Skip to content

Вийде смачніше, ніж на морі: як ідеально зварити молоду кукурудзу

Серпень – той час, коли можна досхочу ласувати соковитою кукурудзою. У супермаркетах і на ринках вже можна купити молоді качани, ціна доступна. Варена кукурудза добре засвоюється шлунком, а також містить багато вітамінів і корисних речовин. Про це повідомляє сайт «Наше Місто».

Обираємо продукт

Визначити зрілість легко по так званому чубчику. Якщо він коричневий і засохлий — кукурудза стара. У молодих качанів жовті або дуже світлі зелені приймочки. Вони мають бути вологими, трохи липкими.

Вибирайте кукурудзу, обгортки якої не засохли та не пошкоджені. Їх колір має бути зеленим та яскравим. Якщо обгортки сухі — кукурудза вже стара.

Ще один критерій свіжості — вага. Візьміть кілька однакових за розміром качанів. Найважчий — значить найсвіжіший. Він ще наповнений соками, які живлять зерна.

Інгредієнти

Для приготування вам знадобиться, звісно ж, кукурудза. Візьміть також сіль чи інші спеції за бажанням і масло.

Проте не обирайте спеції з дуже яскравим ароматом, адже так ви переб’єте весь смак і запах кукурудзи.

Приготування

Молоду кукурудзу очистіть від лушпиння та волосинок, але не поспішайте їх викидати. Промийте зелене листя та викладіть на дно каструлі, в якій будете варити кукурудзу. Тепер на лушпиння викладіть саму кукурудзу.

Новини Дніпра: як варити кукурудзу - Наше Місто

Якщо весь качан не вміщається в каструлю, ви можете поламати його на половинки. Не турбуйтеся – соковитість нікуди не подінеться!

Головний секрет хрумкої кукурудзи полягає в тому, що для варіння її потрібно залити окропом, а не холодною водою. Інакше вона вийде тверда.

Після того, як залили окропом, накрийте кришкою та варіть 15 хвилин, вимкніть вогонь і дайте годину настоятися, щоб кукурудза повністю охолола.

Після цього посипте її сіллю та іншими улюбленими спеціями, змастіть шматочком вершкового масла та насолоджуйтеся.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: