Баклажани можна запікати, готувати на грилі, робити на їх основі соуси до м’яса та риби, додавати в печеному вигляді в салат, готувати крем-суп і навіть заморожувати на зиму. Вони ідеально поєднується зі всіма овочами. Якщо хочете вразити свою родину незвичним рецептом страви з баклажанів, журналісти сайту “Наше місто” розкажуть чудовий рецепт.
Інгредієнти:
- Вода – 2 літри
- Баклажани – 2 штуки
- Оливкова олія – 2 столові ложки
- Томати – 400 грамів
- Пармезан – 80 грамів
- Оливки – 50 грамів
- Чорний перець – за смаком
- Сіль – за смаком
Приготування
Спочатку нарізаємо баклажани середніми шматками та замочуємо їх у воді з сіллю. Потім обтираємо паперовим рушником і змащуємо кожен шматок олією та викладаємо на деко. Викладаємо зверху томати, оливки, пармезан. Далі треба насипати трохи спецій та солі за смаком. Тепер відправляємо наші смачні баклажани запікатися при 180 градусах у духовці 20-25 хвилин.
Для соусу можна використовувати сметану, майонез чи йогурт. Додайте свої улюблені спеції та зелень і смачний соус готовий.