Skip to content

Безкоштовний проїзд для школярів Дніпра: як отримати учнівський квиток

У Дніпрі школярі можуть безкоштовно їздити в громадському транспорті. Таку ініціативу у місті запровадили ще три роки тому і вона користується неабияким попитом серед учнів. Про переваги учнівського квитка, та як його отримати, пише сайт «Наше Місто» з посиланням на міську владу.

Учнівський квиток – це посвідчення, прохід через турнікетну систему закладів освіти. Батьки отримують повідомлення, коли дитина прийшла до школи. Велика привілея учнівського – безкоштовний проїзд.

Подружки Анастасія і Таісія вчаться в 8 класі, вони отримали учнівські квитки відразу, як тільки з’явилась така можливість.

«Я користуюсь учнівським квитком дуже часто, особливо коли ми з подружками їздимо в місто. В метро і трамваях можна їздити безкоштовно. Нам дуже подобається. Ми будемо користуватись ними до 11 класу, дуже багато ми зможемо їздити безкоштовнно», – розповідають Анастасія і Таїсія.

Дівчатам зараз по 13 років. Вони займаються в театральному гуртку. Кажуть, що потрібно чимало коштів витрачати щоб доїхати на заняття. З допомогою учнівського квитка вони можуть безкоштовно туди дістатися.

Нікіта вже рік користується учнівським квитком. Йому 8 років, він навчається в третьому класі.

«Мені доводиться їздити на тролейбусах, трамваях та автобусах. Наприклад, вчора я забув учнівський квиток і довелося платити 8 грн за проїзд. А так я завжди їду безкоштовно», – розповідає хлопець.

Назар – учень шостого класу. Він також оцінив усі переваги учнівського квитка.

«Ми подавали заявку і в школі нам видали учнівський квиток. Дуже зручно ним користуватися. Наприклад, коли їду в метро чи тролейбусі – це безкоштовно. Гуляти я їду на маршрутці з друзями. Коли заходжу, показую квиток, мені дають знижку – 25 відсотків», – каже Назар.

Дніпро – перше місто в Україні, де запровадили безкоштовний проїзд для школярів в громадському транспорті.

«Безкоштовний проїзд для учнів діє в метро, тролейбусах та трамваях. Також є знижка в розмірі 25% – в автобусах та маршрутках. У Дніпрі 102 тисячі учнів, квитки отримали 101 тисяча. В цьому році вже було зроблено перевипуск нових учнівських на кількість 16 тисяч осіб. Скоро прийдуть до школи першокласники, вони мають 1 вересня отримати учнівські квитки. Батьки вже можуть реєструватися в системі, бо обробка заяви триватиме близько місяця», – повідомив директор КП «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро» Дніпровської міської ради Артем Трапезніков.

Учнівський квиток – це пластикова картка, яка має чип, що відповідає за прохід турнікетною системою закладів освіти. Перше, що ми бачимо – фото учня. Його змінюватимуть раз на 4 роки. Також вказано прізвище, ім’я та заклад, де навчається дитина. Трохи нижче розміщено номер учнівського квитка, дату його видачі. Є номер поліграфії, який унікальний, тож підробок не може бути. Учнівські розділяються на три категорії: зелений, помаранчевий та синій. Це залежить від класу, в якому навчається дитина.

Фото Валерія Кравченка.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: