Skip to content

Без зайвої метушні: готуємо м’ясний пиріг із лаваша

Ксенія Куземко

Якщо ви любите домашню випічку, але не хочете возитися з тістом, цей рецепт — це те, що вам потрібно. Ми пропонуємо вам приготувати пиріг з м’ясом, для якого вам не доведеться робити тісто, пише «Наше місто».

Інгредієнти

  • 750 грам фаршу
  • 3 цибулини
  • 1 чайна ложка сушеного часнику
  • 1 чайна ложка солодкої паприки
  • Італійські трави
  • Чорний перець
  • Сіль на смак
  • 200 грам моцарели (або іншого твердого сиру)
  • 3 яйця
  • Сметана 200 гр

Спосіб приготування

Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. У великій мисці з’єднайте фарш, нарізану цибулю, сушений часник, солодку паприку, італійські трави, чорний перець та сіль. Добре перемішайте, щоб усі інгредієнти поступово змішалися.

Приготуйте заливку, змішавши в іншій мисці яйця, сметану, базилік та трохи солі. Додайте половину моцарелли в заливку і залиште залишок для посипання пирога.

Розкладіть один лист лаваша на робочій поверхні і рівномірно розподіліть половину приготовленого фаршу. Скрутіть лаваш з начинкою в рулет і повторіть процедуру з фаршем, що залишився, і другим листом лаваша.

Тепер візьміть круглу форму діаметром близько 20 сантиметрів та висотою 7 сантиметрів. Застеліть її пергаментним папером. Наріжте скручений лаваш на шматочки приблизно по 6 см .

Тепер всі викладайте їх у форму.

Утрамбуйте шматочки, щоб заповнити всі проміжки та щоб заливка рівномірно розподілилася.

Полийте пиріг заливкою, переконавшись, що вона рівномірно покрила всі шматочки лаваша і фарш.

Поставте  заготовку в духовку при 180 градусах всього на 30- 40 хвилин. Після цього пиріг достаньте з духовки та посипте зверху потертим сиром. Ставте в духовку ще на хвилин 10.

Пиріг залишиться смачним і після розігріву. Подати його можна і на обід, і на вечерю.

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Поділитися: